Home  >   Diensten  >  Gevelrenovatie

Professionele Gevelrenovatie

Breng uw gevel weer in nieuwstaat met meer dan 40 jaar ervaring.

Offerte aanvragen ⬇ 🕻 023 208 4033
gevelreiniging met kokend heet watertechniek originele staat gevelreiniging kokend heet watertechniek resultaat
Offerte aanvragen ⬇

Waarom wachten?
Maak uw gevel weer als nieuw!

Elke dag wordt uw gevel blootgesteld aan de onverbiddelijke krachten van de natuur. Regen, wind, vervuiling en zelfs de felle zon dragen allemaal bij aan de geleidelijke slijtage. Zonder tijdige interventie kan wat begint als een kleine verkleuring of barst leiden tot grotere structurele problemen en uiteindelijk tot kostbare reparaties.

Met P. Prak Gevelrenovatie kiest u niet alleen voor een esthetische opfrissing maar ook voor een duurzame bescherming van uw kostbare bezit. Onze expertise, geworteld in meer dan 40 jaar praktijkervaring, verzekert u van:


Vakkundig personeel


Met een 9,2 beoordeeld


U hoeft niet thuis te blijven


Snelle offerte op maat


Eigen materiaal


Lokaal bedrijf

Het resultaat van gevelrenovatie

De impact van een grondige gevelrenovatie is vaak direct zichtbaar. Verweerde stenen en voegen transformeren naar een stralende, vernieuwde uitstraling. Bekijk hieronder de indrukwekkende voor en na resultaten en zie zelf wat P. Prak Gevelrenovatie voor uw pand kan betekenen.

gevelrenovatie originele staat gevelrenovatie resultaat
gevelreiniging met kokend heet watertechniek originele staat gevelreiniging kokend heet watertechniek resultaat

Offerte voor gevelrenovatie

Via onderstaand formulier vraagt u in drie simpele stappen een vrijblijvende offerte voor gevelrenovatie aan. Op deze manier weet u precies wat u kwijt bent voor een mooie gevel op uw woning.


1. Uw woning2. Uw wensen

3. Uw gegevensVeelgestelde Vragen over Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is het proces waarbij de buitenkant van een gebouw of huis wordt hersteld en verbeterd. Dit kan inhouden het reinigen, voegen of impregneren van de gevel.
Gevelrenovatie is belangrijk om de levensduur van een gebouw te verlengen, de esthetische waarde te verhogen en problemen zoals vochtinfiltratie te voorkomen.
De frequentie van gevelrenovatie hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het oorspronkelijke werk, blootstelling aan weersomstandigheden en het type materiaal van de gevel. Gemiddeld eens in de 20-30 jaar kan nodig zijn.
Barsten in het voegwerk, afbrokkelende stenen, vochtophoping of verkleuring zijn enkele tekenen die erop wijzen dat uw gevel renovatie nodig heeft.
De duur van een gevelrenovatie hangt af van de omvang van het project en de specifieke eisen. Kleine projecten kunnen enkele dagen duren, terwijl grotere renovaties weken in beslag kunnen nemen.
Ja, in de meeste gevallen kunt u gewoon in uw huis blijven wonen tijdens de gevelrenovatie. Het team zal er alles aan doen om overlast tot een minimum te beperken.
De kosten van gevelrenovatie variëren afhankelijk van de omvang van het project, het gebruikte materiaal en de specifieke behoeften. Het is het beste om een offerte aan te vragen voor een nauwkeurige schatting.
Regelmatige inspectie en reiniging zijn essentieel. Voorkom ophoping van vuil en zorg voor een goede drainage rondom uw gebouw. Overweeg ook om de gevel periodiek te laten impregneren.
Dit hangt af van de oorspronkelijke constructie en de wensen van de eigenaar. Veelgebruikte materialen zijn baksteen, natuursteen, voegmortel en impregneermiddelen.
Zoek naar een specialist met ervaring, goede recensies en referenties. Zorg ervoor dat ze een duidelijke offerte bieden en bereid zijn om uw vragen te beantwoorden.

Waarom een gevelrenovatie?

Door het Nederlandse klimaat is het onvermijdelijk dat de kwaliteit van het voegwerk na verloop van tijd minder wordt. Dit is niet alleen voor het zicht vervelend, het kan tevens leiden tot vochtdoorslag en vochtschade.

De technische conditie van uw gevel wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van het voegwerk. Daarnaast geeft de kleur en de uitvoering van de voeg de definitieve uitstraling aan de gevel. Verweerd voegwerk ziet er gauw vervallen uit.

Gevelrenovatie zorgt ervoor dat uw woning weer beschermd is tegen de Nederlandse weersinvloeden en vervuilingen. Daarnaast krijgt uw gevel de uitstraling en aanzien die het verdiend!

Resultaat gevelrenovatie

Wat kost een gevelrenovatie?

Bent u benieuwd naar de kosten voor een gevelreiniging in uw specifieke situatie? Vraag dan binnen vijf minuten, in drie simpele stappen een scherpe offerte aan.


Offerte aanvragen ⬆
Gevel voegen bij gevelrenovatie

Wat wij doen bij een gevelrenovatie

Bij het renoveren van gevels is het essentieel om elk detail te overwegen. Onze aanpak begint met het zorgvuldig herstellen van scheuren en beschadigingen in de gevel. Beschadigde stenen worden vervangen om de integriteit en uitstraling van de gevel te waarborgen. Het uithakken en slijpen van het voegwerk is een cruciale stap in het proces, waarna we overgaan tot het aanbrengen van nieuw voegwerk. Hierbij bieden we ook de verfijnde en ambachtelijke technieken zoals de knip-, snij- en dagvoeg aan.

Daarnaast is het essentieel om de gevel er weer fris en nieuw uit te laten zien. Dit bereiken we door het voegwerk plaatselijk te herstellen en de gevel te reinigen. Afhankelijk van de behoefte van de gevel maken we gebruik van stoomcleanen of stralen. Ten slotte ronden we het renovatieproces af door de gevel te impregneren, wat zorgt voor een duurzame bescherming tegen diverse weersinvloeden en verontreinigingen.

Dit zeggen onze klanten"Vakkundig bedrijf, ze werken netjes, ruimen alles elke dag keurig op, en leveren mooi werk. We zijn lang bezig geweest om een bedrijf te vinden die ons een goed gevoel gaf en die een goeie prijs voor onze gevelrenovatie gaf. Wij hebben geen spijt en zouden dit bedrijf aan iedereen aanbevelen."

- R. de Boer


"Onze door klimop lelijk geworden schuurmuur is door Piet Prak en Co weer als nieuw schoongemaakt, superstrak opnieuw gevoegd en als kers op de taart ook nog voorzien van een coatinglaag. Zeer tevreden klant."

- Bert & Sandra

Waar wij gevels renoveren